top of page

Akupunktur har utövats i Kina för omkring 3500 år, majoriteten av de viktiga akupunkturpunkter är på 14 kanaler som kör över hela kroppen, var och en representerar ett inre organ, qi eller livsenergi, flödar via dessa kanaler. Vid sjukdom förändras flödet av qi och införandet av en akupunktur nål i en lämplig punkt bidrar till att korrigera flödet av vital energi, och därmed återställa kroppen till hälsa.

Vilket utförs av en välutbildad och i kina legitimerad läkare, är akupunktur säker och effektiv, fri från skadlig eller beroendeframkallande biverkningar. Ganska ofta uppstår en känsla av avslappning och välbefinnande under och efter behandlingar.

Tui Na är en kroppsbehandling som använder sig av kinesiska taoistiska principer för att få kroppen i balans. Man följer åtta olika principer inom den traditionella kinesiska medicinen för att öppna kroppens defensiva chi och få energin att röra sig. Detta görs genom att knåda, trycka och gunga områdena mellan var och en av de åtta grindarna (leder). Tillsammans med rörelse, dragning, massage och akupressur på bestämda punkter på kroppen kan sedan akuta och kroniska muskel problem behandlas.

Koppning är en metod att stimulera akupunkturpunkter med hjälp av sug genom en bägare av glas eller bambu, i vilken en partiellt vakuum har skapats. Tekniken ger blod överbelastning på platsen, och stimulerar därför det. Koppning används för ryggvärk, stukningar, mjukdelsskador och andningsorgan sjukdomar såsom förskylning, lugninflammation och bronkit.

bottom of page